Geen categorie

Wat is precies Blanco Silgranit en hoe onderhoud ik dit

 

Uit wat voor materiaal bestaat Silgranit PuraDur ?

SILGRANIT PuraDur bestaat uit 80% fijn gemalen graniet, Dit wordt verbonden met een acrylmatrix, keramiek en kleurpigmenten. Al deze stoffen samen zorgen voor de onovertroffen eigenschappen van Silgranit.

Is Silgranit PuraDur hittebestendig ?

Silgranit PuraDur is hittebestendig tot 280 °C, Dit houd in dat u verschillende materialen op de keukenspoelbak kan zetten zonder problemen.

Is Silgranit PuraDur krasgevoelig ?

Silgranit PuraDur is steenhard en resistent tegen krassen, Normale impact van pannen en kookpotten of glazen die vallen, zullen geen breuk of barst veroorzaken omdat dit materiaal steenhard is.

Is het materiaal Silgranit PuraDur geschikt voor voedingsmiddelen ?

Ja Silgranit PuraDur is perfect veilig voor het gebruik van voedingsmiddelen en is uiterst hygiënisch.

Spoelunits in SILGRANIT PuraDur zijn door hun gepatenteerde hygiëne-beschermingsformule namelijk vuilafstotend en eenvoudig te onderhouden. Deze ingebouwde antibacteriële bescherming vermindert de groei van bacteriën gemiddeld met 98%.

Hoe reinigt men het best het oppervlak van SILGRANIT PuraDur ?

SILGRANIT is erg gemakkelijk in onderhoud. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een spons en een beetje water. Voor meer hardnekkige vlekken raden we het gebruik van een standaard commercieel reinigingsproduct of BLANCOACTIV aan dit verkopen wij ook onder onderhoudsproduct.

Dankzij nieuwe, uitstekende materiaaleigenschappen biedt Silgranit PuraDur een voor gekleurde composietmaterialen ongekende onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid.

Kunnen keukenspoelbakken in Silgranit PuraDur verkleuren ?

Nee, Het materiaal is doorbakken Silgranit en de kleur ligt dus niet als toplaag op de spoelbak, Normaal huishoudelijk gebruik zorgt dus niet voor kleurveranderingen. Ook direct zonlicht heeft geen invloed op de kleur.

Wat veroorzaakt donkere plekken en lijnen in de spoelunit van Silgranit Puradur ?

Omdat het oppervlak van Silgranit PuraDur zeer hard en slagvast is, kunnen metalen objecten zoals kookpotten metaalsporen achterlaten wanneer ze tegen het oppervlak schuren. Met de ruwe kant van de spons en wat water kunt u deze vlekken eenvoudig verwijderen. Voor de hardnekkigere vlekken mag u een commercieel schuurmiddel of poeder gebruiken of u kan bij ons kijken bij onderhoudsproduct en gebruik maken van Blanco Activ reinigingspoeder.

Hoe verwijder ik deze vlekken op Silgranit PuraDur ?

Met de ruwe kant van de spons en wat warm water, Voor de hardnekkigere vlekken mag u een commercieel schuurmiddel of reinigingspoeder gebruiken.

Kunnen er verkleuringen en vlekken op Silgranit PuraDur verschijnen ?

Nee, Verkleuring komt voor door kalkresten op de spoelbak die verkleuren door bijvoorbeeld koffie, thee of rode wijn. Dit wekt de indruk dat de spoelbak zelf verkleurd is.

Deze kalkvlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een commercieel poetsmiddel, azijn of onze Blanco Activ in combinatie met water van ongeveer 60° C. U kunt dit enkele uren laten weken en de spoeltafel zal daarna gemakkelijk schoon te vegen zijn zonder probleem.

Is Silgranit PuraDur gepatenteerd en gecertificeerd ?

Ja,  het heeft maar liefst zeven patenten voor Silgranit PuraDur, wat het materiaal uniek maakt in de wereld. De drie neutrale certificaten van LGA Nüremberg bewijzen des te meer de excellentie van dit materiaal.

Welke kleuren Silgranit Puradur bestaan er van Blanco ?

Blanco antraciet:

Sober-elegante, zwart-metalen tint met een fluweelachtig oppervlak. Discrete, metaalachtige pigmenten roepen de glans van grafiet op. Heldere en pure kleur met een zeer breed spectrum aan combinatiemogelijkheden: van contrastrijk-modern tot harmonisch-elegant, alles is mogelijk. Heel mooi bij alle zwarte en grijze oppervlakken, maar ook contrasterend met warme houttonen of lichte kleurschakeringen.

Blanco Rotsgrijs:

Opvallende donker grijze tint met een natuurlijke rotsachtige noot. De warme, bruine tinten geven deze kleur zijn tijdloze elegantie. De natuuurlijke uitstraling en zachte toets combineren prachtig met tal van stenen en houten decors.

Blanco Aluminium Metallic:

Stijlvolle, metallieke grijstoon met natuurlijk zilverachtige noot. Smaakvolle en elegante kleur met modern-urbaan karakter. Zeer mooi als contrastrijke combinatie met onbehandelde, natuurlijk ogende, lichte houtsoorten zoals esdoorn en eik, maar ook met warme houttonen zoals beuk en notelaar. Bijzonder harmonieus bij decors met grijscomponenten zonder opvallende roodtinten.

Blanco Parelgrijs:

Natuurlijke elegantie – een warm, subtiel grijs dat een moderne en natuurlijke gezelligheid uitstraalt. De subtiele beigetint versterkt de rustgevende elegantie van deze kleur. Parelgrijs combineert harmonieus met neutrale tinten en is zeer expressief in combinatie met sterkere kleuren.

Blanco Wit:

Briljante, zuiver witte tint, puur en helder. Eenduidige kleur met zeer veel combinatiemogelijkheden. Aangenaam huiselijk bij lichte houtsoorten of grijs verweerde interieurelementen. Gedistingeerd bij donkere houtsoorten zoals notelaar. Expressief in contrast met zwarte decors of jeugdig-modern bij sterke kleurtinten.

Blanco Jasmijn:

Lichte, ivoren tint met crèmekleurige nuances. Bekoorlijke, delicate kleur. Ideaal bij warme, natuurlijke stijlen. Genuanceerd en gereserveerd bij lichte natuurstenen oppervlakken of lichte houttinten. Smaakvol elegant in contrast met sterke, donkere of roodachtige houttinten. Bijzonder mooi in combinatie met fronten in ecru of magnolia.

Blanco Café:

Warme bruine toon met diepe, donkere noot en fijne textuur die de kleur een natuurlijke charme en een luxueuse, klassieke elegantie verleent. Krachtig in contrast met lichte, crèmekleurige tinten en lichtkleurige houtsoorten, harmonisch bij generfde massieve houtsoorten. Luxueus bij donkere houtsoorten. Verfijnd, nuancenrijk contrasterend met warme decors met glanzend oppervlak.

Blanco Tartufo:

Zo past de grijsbruine aardetint tartufo bijzonder goed bij een moderne, natuurlijke woonstijl met lichte houtkleuren zoals gekalkte eik. Luxueus en elegant oogt hij dan weer in combinatie met donkere houtsoorten zoals Amerikaanse notelaar.

 

Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *